Damak çatlatan lezzete de at ve eşek eti girdi

Tarım ve Orman Bakanlığı Denetimlerini Sürdürüyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda sahtekarlarına karşı denetimlerini aralıksız bir şekilde devam ettiriyor. 81 ilde gerçekleştirilen denetimlerin sonuçları kamuoyu ile guvenilirgida.tarimorman.gov.tr adresi üzerinden paylaşılıyor.

Gıda Sahtekarları Listesi Güncellendi

Bakanlık, “Taklit ve Tağşiş Yapılan Gıdalar” ve “Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar” olmak üzere iki ayrı liste ile gıda sahtekarlarına karşı mücadelesini sürdürüyor. 16 Nisan tarihinde güncellenen liste, çeşitli skandallarla dolu.

At ve Eşek Eti Skandalı

Listede yer alan detaylar, insanları bir kez daha şaşırtmaktan geri kalmıyor. Lahmacun, dana eti, dana kavurma gibi ürünlerde yapılan incelemeler sonucunda at ve eşek eti tespit edildi.

Sakarya’nın Pamukova ilçesinde hizmet veren Bağ Konakları Cafe’de, Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde bulunan EMR Grup Restoran’ın ürünlerinde ve “Yapıcı” marka kavurmada at ve eşek eti bulunduğu belirlendi.

Sahtekarlıkta Sınır Tanımadılar

Listede ayrıca peynir, kaşar gibi ürünlerde bitkisel yağ tespit edildiği açıklandı. Sucukta mekanik ayrılmış kanatlı eti, kıymada tavuk karışımı, zeytinyağında tohum yağı, nar ekşisinde gıda boyası, sahte bal, tereyağ ve peynir ürünlerinin yağ oranının düşük olması gibi çeşitli sahtekarlıklara da rastlandı.









Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: Haberler.com / Yaşam

Related Posts

Bu sene Antep fıstığına doyacağız! Hepsi sınırda reddedildi

Türkiye’den Bulgaristan’a ihraç edilen Antep fıstıkları, yapılan kontrollerde yüksek seviyede aflatoksin tespit edilmesi üzerine sınırdan geri çevrildi.

Ofiste çalışanlar için uyarı geldi: Egzersiz yapmak bile kurtarmaz…

Ofiste oturarak çalışanlar için sürekli sağlık uyarıları yapılıyor. Günlük olarak yapacakları egzersizler ile bu sağlık sorunlarını uzun vadede engelleyebilecekleri de uzmanlar tarafından söyleniyordu fakat yeni yapılan bir araştırmada oturarak çalışmanın beyne verdiği zararın egzersiz ile de geri döndürülemez olduğunu ortaya koydu.

Uzman isim vatandaşları uyardı: ‘Karpuz zehirlenmesine karşı tedbirinizi alın’

Yazın en çok tüketilen meyvelerinden biri olan karpuz, hijyen kurallarına dikkat edilmeden tüketildiğinde ciddi gıda zehirlenmelerine neden olabiliyor. Medipol Sağlık Grubu’ndan Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, “Karpuzun kabuğu bakterilerle dolu olabilir, kesmeden önce mutlaka yıkanmalı” uyarısında bulundu.

Yağmur sonrası deniz enfeksiyonlarına dikkat!

Özellikle sağanak yağışların ardından denize girilmesinin, çeşitli sağlık risklerini de beraberinde getirdiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emre Öztürk, “Yoğun yağışların ardından dere, kanalizasyon ya da yüzey suları denizle buluşur. Bu sular, çeşitli mikroorganizmalar, bakteriler ve hatta parazitlerle yüklü olabilir. Bu da, çocuklarda mide-bağırsak enfeksiyonlarından kulak iltihabına, cilt döküntülerinden göz enfeksiyonlarına kadar birçok sağlık sorununa yol açabilir” dedi.

Alzheimer’a umut olacak keşif! Hastalığı tetikleyen mekanizma çözüldü

Yürüttükleri çalışmayla Alzheimer hastalığının oluşumunda kilit rol oynayan yeni bir mekanizma keşfettiklerini açıklayan Prof. Dr. Muhsin Konuk ve doktora öğrencisi Arş. Gör. İrem Gülfem Albayrak, “Sıradaki hedefimiz, bu mekanizmayı düzenleyecek mümkünse bitkisel bir molekül bulmak. Başarırsak, o kişi Alzheimer’a yakalanmayacak” dedi.

Bilim insanları kalpte bir ‘Aç/Kapat’ düğmesi keşfetti… Ama ne işe yarıyor?

UT Arlington’daki bilim insanları, kolesterol dengesini bozan iltihabı engelleyen yeni bir enzim mekanizması keşfetti. Bu “aç/kapat” etkisi, kalp krizi ve diyabet riskini azaltabilir.