Damak çatlatan lezzete de at ve eşek eti girdi

Tarım ve Orman Bakanlığı Denetimlerini Sürdürüyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda sahtekarlarına karşı denetimlerini aralıksız bir şekilde devam ettiriyor. 81 ilde gerçekleştirilen denetimlerin sonuçları kamuoyu ile guvenilirgida.tarimorman.gov.tr adresi üzerinden paylaşılıyor.

Gıda Sahtekarları Listesi Güncellendi

Bakanlık, “Taklit ve Tağşiş Yapılan Gıdalar” ve “Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar” olmak üzere iki ayrı liste ile gıda sahtekarlarına karşı mücadelesini sürdürüyor. 16 Nisan tarihinde güncellenen liste, çeşitli skandallarla dolu.

At ve Eşek Eti Skandalı

Listede yer alan detaylar, insanları bir kez daha şaşırtmaktan geri kalmıyor. Lahmacun, dana eti, dana kavurma gibi ürünlerde yapılan incelemeler sonucunda at ve eşek eti tespit edildi.

Sakarya’nın Pamukova ilçesinde hizmet veren Bağ Konakları Cafe’de, Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde bulunan EMR Grup Restoran’ın ürünlerinde ve “Yapıcı” marka kavurmada at ve eşek eti bulunduğu belirlendi.

Sahtekarlıkta Sınır Tanımadılar

Listede ayrıca peynir, kaşar gibi ürünlerde bitkisel yağ tespit edildiği açıklandı. Sucukta mekanik ayrılmış kanatlı eti, kıymada tavuk karışımı, zeytinyağında tohum yağı, nar ekşisinde gıda boyası, sahte bal, tereyağ ve peynir ürünlerinin yağ oranının düşük olması gibi çeşitli sahtekarlıklara da rastlandı.









Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: Haberler.com / Yaşam

Related Posts

Bilim insanları kalpte bir ‘Aç/Kapat’ düğmesi keşfetti… Ama ne işe yarıyor?

UT Arlington’daki bilim insanları, kolesterol dengesini bozan iltihabı engelleyen yeni bir enzim mekanizması keşfetti. Bu “aç/kapat” etkisi, kalp krizi ve diyabet riskini azaltabilir.

AKP’den yeni düzenleme: Eczanelerde tıbbî kenevir satılacak

AKP’den yeni düzenleme: Eczanelerde tıbbî kenevir satılacak

Kilo kaybı değil, ruhsal çöküş: Anoreksiya

Kilo kaybı değil, ruhsal çöküş: Anoreksiya

Havucun Faydaları Nelerdir?

Havucun Faydaları Nelerdir? Uzmanlar havucun A, B ve C vitaminleri tarafından zengin olduğunu belirterek, havuç tüketimini önerdi. 

Sıcaklar sağlığınızı bozmasın

Artan sıcaklıklarla birlikte gıda zehirlenmesi kalp krizi, lejyoner hastalığı gibi risklerle karşı karşıya kaldığımıza dikkat çeken İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Osman Erk, yaz ayları için
hayati tavsiyelerde bulundu.

‘Haftada 150 dakika egzersizle kalp krizi riskini azaltmak mümkün’

‘Haftada 150 dakika egzersizle kalp krizi riskini azaltmak mümkün’